Open Universiteit

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1820/5201
Title: Een 'Snapshot' van het ELENA mobiele taalspel in een supermarkt: Ook buiten de klas kennismaken met de taal van je 'buren'
Authors: Rusman, Ellen
Ternier, Stefaan
Keywords: ELENA project
(early foreign) language learning
informal learning
mobile learning
Issue Date: 31-Oct-2013
Abstract: Het ELENA project richt zich op kinderen van 4 tot 8 jaar in de Euregio. Het project gaat verder dan taalonderwijs in de klas en wil de kinderen ook buiten de klas laten kennismaken met de taal van de buren. Ouders en grootouders worden betrokken bij de eerste kennismaking van hun (klein)kind met een vreemde taal. Binnen het project wordt onder andere online lesmateriaal ontwikkeld en gekeken naar de mogelijkheden van de mobiele telefoon voor taalsensibilisering buiten de klas. Uiteindelijke doel van de mobiele pilot is om jonge kinderen (6-8 jaar) op een uitdagende en verkennende wijze, buiten het klaslokaal, vertrouwd te maken met talen die in de relatief naaste omgeving gebruikt worden.
Description: Rusman, E., & Ternier, S. (2013, 10 oktober). Een ‘Snapshot’ van het ELENA mobiele taalspel in een supermarkt: Ook buiten de klas kennismaken met de taal van je ‘buren’! Presentatie (op uitnodiging van gemeente Heerlen) tijdens de Drie Digitale Dagen, Heerlen, Nederland.
URI: http://hdl.handle.net/1820/5201
Appears in Collections:2. LN: Presentations
2. LMedia: Presentations

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ELENA project_pilot_Gemeente Heerlen.pdf4.86 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons