Open Universiteit

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1820/5408
Title: Ik kan uit de gevangenis blijven! De Invloed van de Training ‘Kiezen voor Verandering’ in het Vergroten van Persoonlijke Controle teneinde Desistance te Bevorderen bij Gedetineerden
Other Titles: I can stay out of Prison! The influence of the Training ‘giving up Crime’ in Raising Self-efficacy with the Aim of Increasing Desistance for Prisoners.
Authors: Liebrand, Nina
Keywords: Desistance
criminaliteit
recidive
kiezen voor verandering
delinquenten
persoonlijke controle
motivatie
Issue Date: 4-Jul-2014
Publisher: Open Universiteit Nederland
Abstract: Sinds de jaren ’90 wordt rehabilitatie van gedetineerden gezien als een belangrijk doel in de maatschappij. Het is daarvoor van belang dat er meer kennis komt over belangrijke determinanten die ervoor zorgen dat mensen wegblijven van criminaliteit, ook wel desistance genoemd. Een gevoel van persoonlijke controle, over het kunnen bereiken van bepaalde doelen in het leven lijkt in het desistance-proces een belangrijke rol te spelen. De training ‘Kiezen voor Verandering (KVV)’ probeert dit gevoel van persoonlijke controle bij gedetineerden te vergroten. Het doel van dit onderzoek is na te gaan of de KVV-training daadwerkelijk invloed heeft op het gevoel van persoonlijke controle.
URI: http://hdl.handle.net/1820/5408
Appears in Collections:MSc Psychology

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KLIN_Liebrand_2013.pdf14.47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.