Open Universiteit

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1820/7986
Title: 4CID Symposium 2017
Authors: Wopereis, Iwan
Kicken, Wendy
Von den Hoff-Wigman, Audrey
Hoogveld, Bert
Van Merriënboer, Jeroen
Janssen-Noordman, Ameike
Brand-Gruwel, Saskia
Tenback, Christy
Marcellis, Marco
Roux, Ann
Vandewaetere, Mieke
Bovend'Eerdt, Thamar
Huveneers, Wilma
Schallenberg-Jongen, Brigitte
Huiskes, Marion
Weeldenburg, Gwen
Raijmakers, Bart
Keywords: 4CID-model
vier-componenten instructie-ontwerpmodel
instructional design
implementatie
four component instructional design
symposium
Issue Date: 21-Apr-2017
Citation: Wopereis, I. (dagvoorzitter), Kicken, W., Von den Hoff-Wigman, A., & Hoogveld, B. (2017, 21 april). 4CID symposium 2017. Symposium georganiseerd door de Maastricht University en de Open Universiteit bij de Radboud Universiteit, Nijmegen.
Abstract: Op vrijdag 21 april 2017 werd de zevende editie van het 4CID Symposium gehouden in Nijmegen. Het symposium is een ontmoetingsplaats voor gebruikers van het 4CID-model om elkaar te inspireren met voorbeelden van succesvolle ontwerpen die gemaakt zijn met behulp van dit model en om verdere ontwikkelingen van het model met elkaar te delen. Het thema van het symposium was 'implementatie'. Toepassing van het 4CID-model resulteert in een gedetailleerd onderwijsontwerp. Maar actuele implementatie van dit ontwerp vereist dat het verder wordt uitgewerkt in een onderwijsprogramma of curriculum, inclusief fysieke locaties waar het onderwijs verzorgd wordt, een tijds- en groepsrooster voor de diverse onderwijsvormen, leermiddelen, toetsinstrumenten en zo verder. Vanuit zowel theorie als eigen ervaring werden door verschillende sprekers de verschillende valkuilen en geleerde lessen bij het implementeren van de blauwdruk van het model in de weerbarstige, complexe onderwijspraktijk besproken. Een overzicht van de verschillende bijdragen aan het symposium staat zowel in het 'programma' (pdf) als in de 'referentielijst programma' (pdf).
URI: http://hdl.handle.net/1820/7986
Appears in Collections:2. FEEEL Presentations at conferences and eventsThis item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons