Open Universiteit

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1820/9006
Title: Effecten van programmeeronderwijs op computational thinking: een reviewstudie
Authors: Brand-Gruwel, Saskia
Keywords: computational thinking
programmeeronderwijsOm het onderwijs meer inzicht te geven in de efecten van programmeeronderwijs op CT van leerlingen is deze reviewstudie uitgevoerd. De resultaten kunnen onderwijsontwikkelaars en docenten helpen bij het maken van keuze over de wijze waarop programmeeronderwijs kan worden ontworpen om CT van leerlin-gen te bevorderen. In deze reviewstudie worden drie onderzoeksvragen beantwoord.Onderzoeksvragen1 Welke evidentie is er dat programmeeronderwijs bijdraagt aan de ontwikkeling van computational thinking skills bij kinderen tussen 4 en 18 jaar (primair en voortgezet onderwijs)?2 Onder welke condities kan deze ontwikkeling het beste worden gerealiseerd?3 Welk instrumentarium is er beschikbaar om de ontwikkeling ten aanzien van computational thinking skills in kaart te brengen?
Issue Date: 2017
Citation: Brand-Gruwel, S. (2017, June). Effecten van programmeeronderwijs op computational thinking. Keynote presented at the NRO Onderzoeksconferentie. Amersfoort, The Netherlands.
Abstract: Om het onderwijs meer inzicht te geven in de efecten van programmeeronderwijs op CT van leerlingen is deze reviewstudie uitgevoerd. De resultaten kunnen onderwijsontwikkelaars en docenten helpen bij het maken van keuze over de wijze waarop programmeeronderwijs kan worden ontworpen om CT van leerlin-gen te bevorderen. In deze reviewstudie worden drie onderzoeksvragen beantwoord.Onderzoeksvragen1 Welke evidentie is er dat programmeeronderwijs bijdraagt aan de ontwikkeling van computational thinking skills bij kinderen tussen 4 en 18 jaar (primair en voortgezet onderwijs)?2 Onder welke condities kan deze ontwikkeling het beste worden gerealiseerd?3 Welk instrumentarium is er beschikbaar om de ontwikkeling ten aanzien van computational thinking skills in kaart te brengen? De presentatie gaat in op de resultaten.
URI: http://hdl.handle.net/1820/9006
Appears in Collections:2. FEEEL Presentations at conferences and events

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2017 NRO conference - Brand-Gruwel et al.pdf1.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.