Open Universiteit

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1820/9010
Title: De perceptie van Hbo-studenten op de kwaliteit van toetsing. Het belang van vijftig kwaliteitskenmerken van toetsing
Authors: Gerritsen-van Leeuwenkamp, Karin
Joosten-ten Brinke, Desirée
Keywords: toetsing
kwaliteit
studenttevredenheid
Issue Date: 2013
Publisher: Kloosterhof
Citation: Gerritsen-van Leeuwenkamp, K. J., & Joosten-ten Brinke, D. (2013). De perceptie van Hbo-studenten op de kwaliteit van toetsing. Het belang van vijftig kwaliteitskenmerken van toetsing. Examens, tijdschrift voor de toetspraktijk, 1, 11-16.
Abstract: Studententevredenheid wordt door hogescholen gebruikt als een indicator voor de kwaliteit van toetsing en heeft dan ook een plaats in de prestatieafspraken tussen het ministerie van OCW en de hogescholen. Sturing op basis van studententevredenheid is echter moeilijk. Een student geeft weliswaar een gevoelsreactie op de kwaliteit, maar daarmee is niet altijd direct duidelijk welk specifiek aspect verbeterd moet worden.Bovendien is vanuit marketingonderzoek bekend dat het vervullen van een kwaliteitsaspect niet altijd automatisch leidt tot tevredenheid. Hoe kan een hogeschool gerichter de perceptie van hbo-studenten op de kwaliteit van toetsing gebruiken?
URI: http://hdl.handle.net/1820/9010
Appears in Collections:1. FEEEL Publications, books and conference papersItems in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.