Open Universiteit

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1820/9145
Title: Learning analytics in het onderwijs Een onderwijskundig perspectief
Authors: Van den Bogaard, Maartje
Drachsler, Hendrik
Duisterwinkel, Hanneke
Knobbout, Justian
Manderveld, Jocelyn
De Wit, Marieke
Keywords: onderwijs
learning analytics
learning design
Issue Date: 2016
Publisher: SURF
Citation: Van den Bogaard, M., Drachsler, H., Duisterwinkel H., Knobbout, J., Manderveld, J., & De Wit, M. (2016). Learning analytics in het onderwijs Een onderwijskundig perspectief. SURF.
Abstract: Learning analytics in de onderwijspraktijk Meer inzicht in het onderwijsproces, gerichte feedback aan studenten en uiteindelijk verbetering van het onderwijs: dat is de gedachte achter learning analytics. De mogelijkheden van learning analytics zijn groot, maar hoe past een opleiding of instelling ze succesvol toe? Dat valt of staat met de manier waarop learning analytics wordt toegepast in de onderwijspraktijk. Ontwerpen van online onderwijs Learning analytics werkt pas echt als we erin slagen de juiste vragen aan de data te stellen. Dat begint al bij het ontwerpen van online onderwijs. Voor het rapport 'Learning analytics in het onderwijs: een onderwijskundig perspectief' hebben we samen met vertegenwoordigers uit het hoger onderwijs onderzocht hoe je in een onderwijsontwerp effectief gebruik kunt maken van learning analytics. In een aantal cases laten we bovendien zien hoe dat in de onderwijspraktijk kan werken. Ondersteuning en inspiratie voor docenten en onderwijsontwikkelaars Het rapport ondersteunt en inspireert docenten en onderwijsontwikkelaars bij het toepassen van learning analytics in online onderwijs. Zo kunnen ze data verzamelen over hoe studenten door een online omgeving klikken, welke video’s ze bekijken, en welke andere digitale voetsporen ze achterlaten, en wat dat zegt over hun leergedrag.
Description: https://www.surf.nl/kennisbank/2016/rapport-learning-analytics-in-het-onderwijs-een-onderwijskundig-perspectief.html
URI: http://hdl.handle.net/1820/9145
Appears in Collections:3. TELI Deliverables and reports

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
rapport-la_onderwijskundigperspectief_webdef.pdf301.69 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons